Ontmoetingen met Tegels en Screensavers

Kaarten met teksten
Een vervolg op een eerste serie 7+1 Basiscursus Geloven, met veelzeggende Tegels en Screensavers. De vervolgcursus is geschikt voor alle leeftijdsgroepen, dus voor jong en oud. Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van een set van 52 plus 1 kaarten met daarop eigentijdse, korte, kernachtige Bijbelse geloofsteksten. De ervaringen in tal val van groepen zijn ronduit positief. Met deelnemers van de meest uiteenlopende leeftijdsgroepen, van twaalf tot tachtig jaar. De confrontatie ermee zorgt in korte tijd voor onverwachte, diepgaande geloofsgesprekken. Te meer omdat deze, op zich eenvoudige teksten, vaak meerdere betekenislagen hebben. Dat geldt ook voor de reacties erop. De teksten komen gaandeweg de cursus thema-gewijs aan de orde.


Maaltijd
Wie eenmaal met een 7+1 Basiscursus Geloven heeft kennis gemaakt, zal ook de vervolgcursus rond Tegels en Screensavers willen beginnen met een maaltijd. De gezelligheid en de open gesprekken daarbij maken elke bijeenkomst tot een bijzonder gebeuren. Je ontmoet elkaar op een ander levensniveau.

***********************************

Inleiding
Op elk van de zeven normale bijeenkomsten van deze cursus wordt na de maaltijd een inleiding gehouden over het geloofsthema dat aan de orde komt. Dat gebeurt aan de hand van zeven teksten uit zeven verschillende Bijbelboeken. 

Gesprek
Daarna gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over de kaarten. Dat gebeurt op zo’n wijze, dat er ook echt boven water kan komen wat de deelnemers aan zo’n geloofstekst beleven. Vervolgens worden de teksten gekoppeld aan de Bijbelteksten die bij de inleiding een rol hebben gespeeld. En natuurlijk aan het thema van de bijeenkomst.

Normale bijeenkomsten duren drie uur. De bijeenkomst van een hele dag duurt vijf of zes uur, en heeft een andere opzet.